آموزش مکالمه زبان انگلیسی به کودکان دبستانی

آموزش مکالمه زبان انگلیسی به کودکان دبستانی برای والدینی که فرزندان زیر 12 سال دارند اهمیت بسیار زیادی دارد. تقریبا اکثر والدین تلاش می کنند گمشده خودشان را در فرزندشان پیدا کنند یا ایجادکنند. این تلاش بین پدرها و مادرها یکسان نیست. در بعضی خانواده ها پدر در پی ایجاد موقعیتی است که فرزندش آنچه برای او یک آرزو بوده را به دست بیاورد و یا آنچه پدر در کودکی نداشته را داشته باشد و یا حتی آنچه نداشتنش پدر را آزرده است برای کودک فراهم شود و دیگر خواسته هایی که برای فرزندانمان داریم که ریشه در خودمان دارد. این خواسته ها در والدین به شکل های متفاوت دیده می شود. همانطوری که پیشتر گفتم برای پدر و مادر متفاوت است و حالت های متفاوتی نیز دارد اما با ظاهر متفاوت به صورت کم یا زیاد در خانواده ها دیده می شود.

در خانواده هایی که کودک زیر 12 سال زندگی می کند والدین با میزان متفاوت برای فرزندان تصمیم گیری می کنند. یکی از این تصمیم گیری ها مربوط به آموزش کودکان است و در اینجا به طور اختصاصی آموزش زبان انگلیسی به کودکان یکی از تصمیم گیری های اساسی در خانواده های ایرانی است که با مقداری اختلاف نظر بین والدین بالاخره در اغلب موارد تصمیم گرفته می شود کودکان زبان انگلیسی را در کودکی بیاموزند. به همین دلیل تمام موسسه ها و آموزشگاه های زبان انگلیسی دوره هایی ویژه کودکان زیر 12 سال نیز دارند.

در این مقاله سن 12 برای کودکان صرفا یک عدد است. منظور کودکی است که والدین برای او در انتخاب یادگیری تصمیم گیری می کنند. این عدد برای خیلی از کودکان در بسیاری از خانواده ها متفاوت است.

پیشینه علمی موضوع و نظریات محققین 

در کتابهای دانشگاهی نظریات و تئوری های بسیاری درباره آموزش مکالمه زبان انگلیسی به کودکان دبستانی مطرح شده است. نویسندگانی همچون چامسکی، جورج یول، لارسن فریمن، براوون و غیره در کتابهای خود سن های متفاوتی را به عنوان بهترین سن برای یادگیری زبان انگلیسی معرفی کرده اند. بعضی سن 11 الی 16 را  دوره طلایی یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم معرفی کرده اند و بعضی زیر 11 سال را بهترین سن برای یادگیری زبان دوم نامیده اند. توضیح نظریات کارشناسان و محققین از حوصله این نوشته خارج است و تفاوت نظر ها آنقدر زیاد است که جمع بندی یک نتیجه از آنها را غیر ممکن می سازد.

دانشگاههای معتبر بین المللی نیز همه در این باره اقدام کرده اند و دوره هایی ویژه سنین دبستان یا پائین تر به چاپ رسانیده اند. انتشارات آکسفورد، لانگمن پیرسون، کمبریج و غیره دوره های آموزشی بسیار زیادی روانه بازارهای شرقی کرده اند و درآمد خوبی هم کسب کرده اند.

تجربه های آموزشی

در طی تجربه تدریس و مدیریت آموزشگاه بدون اغراق تمام نظریات کارشناسان معروف آموزش زبان انگلیسی و تمام کتاب های تولید شده برای کودکان زیر 12 سال را با متدها و روش های متفاوت آموزش دادم. به خوبی اولین کلاس کودکان که در آن 7 بچه 8 الی 10 ساله بود و باید با کتاب LET’S GO به آنها آموزش زبان انگلیسی می دادم را به حاطر می آورم. بجه های 10 الی 12 ساله ای که در موسسه ای دیگر مجبور بودم با کتاب CHATTERBOX در کنار نوجوانان به آنها زبان انگلیسی آموزش دهم را هیچگاه از یاد نخواهم برد.

با ایجاد موسسه بهین دانش دیگر محبور نبودم کودکان را در کنار نوجوانان و با کتاب های نامناسب آموزش بدهم. در موسسه ای که به عنوان موسس و مدیر آن احساس مسئولیت داشتم بیش از 10 مرتبه کتاب های کودکان و روش آموزش زبان انگلیسی به آنها را تغییر دادم. کتاب های Tiny, Pockets, T-Tots, Happy, و هر کتابی که تا کنون به بازار ارائه شده را با روش های آموزشی خودشان و با روش های برگرفته از TESOL, TKT, DELTA, CELTA, و باز هم غیره آموزش دادم.

در سال 1397 به این نتیجه رسیدم برای کودکان باید یک فضای اختصاصی آموزشی ایجاد کنم. جدا از شعبه های دخترانه، پسرانه، آیلتس، و راکت یک مکان اختصاصی برای کودکان با هزینه بسیار بالا ایجاد کردم و تمام اساتید کودکان را مجهز به تمام امکانات آموزشی مناسب برای کودکان کردم. هر مدرس را با چند دستیار روانه کلاس  می کردم. کلاس های کودکان فوق العاده پویا، شاد، و پر از تنوع بود.  کودکان در دو گروه سنی نونهالان، 5 الی 7 و کودکان، 8 الی 11 سال ثبت نام می شدند. همه مطالب و روش های آموزشی این دو گروه با یکدیگر متفاوت بود. حتی مدرسین، دستیاران و دوره های تربیت مدرس این دو گروه سنی با هم تفاوت بسیاری داشتند. با احتساب شرایط مورد نیاز برای خردسالان زیر 5 سال هیچگاه برای ایشان دوره ای برگزار نکردم.

علیرغم همه تلاش ها در هیچ دوره ای از روند و نتیجه این آموزش ها برای این رده سنی راضی نبودم.

تجربه شخصی و خانوادگی

برای درک متد های آموزشی متفاوت و برای ارزیابی روش های آموزشی و از همه مهمتر علاقه شخصی همیشه در حال یادگیری یک زبان جدید بودم. بعد از انگلیسی به سراغ فرانسه رفتم، سپس عربی، اسپانیایی، ترکی، و در سال 1398 تصمیم به یادگیری زبان آلمانی گرفتم. در اواخر سال 98 با شیوع ویروس کرونا سبک زندگی همه تا اندازه زیادی تغییر کرد. اولین روزهای سال 99 را همه مجبور به خانه نشینی شدند. در آن زمان بهترین فرصت بود که من تمرین های زبان آلمانی را انجام دهم. سروش در آن زمان 10 ساله بود و سپهر 13 ساله. من با فیلم هایی که در آن شخصیتی به نام NICOS به آلمان رفته بود تمرین می کردم و دیگر اعضای خانواده با من درگیر زبان آلمانی شده بودند. با اینکه هدف و نیاز من بسیار جدی بود سپهر و سروش در یادگیری زبان آلمانی از من جلوتر بودند و من اثر مرکب یادگیری غیر مستقیم را در کودکان دیدم. آن سبک تمرین فقط برای چند هفته طول کشید ولی سپهر هنوز هم بعضی اوقات به آلمانی جملاتی می گوید که باید برای درکشان سلول های خاکستری ام را به طور جدی درگیر کنم.

پیشنهاد من

آموزش مکالمه زبان انگلیسی به کودکان دبستانی برای شما که فرزند خردسال دارید یک دغدغه جدی است و مطمئنا از بدو تولد فرزندتان تا امروز در پی یافتن بهترین دوره، بهترین آموزشگاه، یا بهترین معلم زبان انگلیسی بوده اید. قطعا تا کنون دیگران را زیر نظر داشته اید یا بنا به تجربه شخصی یا اطرافیان راهکارهایی به ذهنتان خطور کرده است. آموزش زبان انگلیسی به کودکان دبستانی با روش های موجود به شرایط و عوامل زیادی وابسته است تا نتیجه رضایت بخش بدهد. درصورتیکه همه شرایط بر وفق مراد باشد و شما بتوانید به مدت چند سال پی در پی فرزندتان را در دوره آموزشی مطلوب حفظ کنید نتیجه ای نسبتا بهتر از نتیجه ای که برای خودتان و تجربه آموزشی زبان انگلیسی تان به دست آمد مشاهده می کنید. اما اگر نتیجه ای شبیه به آنچه در کودکان انگلیسی زبان می بینید انتظار دارید و حاضرید برای داشتن یک کودک انگلیسی زبان نیتیولایک وقت بگذارید پیشنهاد من را با دقت بررسی کنید.

آموزش مکالمه زبان انگلیسی به کودکان دبستانی برای من همیشه یک مسئله بسیار مهم بوده است. از سال 99 تمرکز آموزشی من روی آموزش زبان انگلیسی به روش زبان مادری بوده است. آنچه در ادامه مطالعه می کنید حاصل تجربه های آموزشی این چند سال اخیر با زبان آموزان بسیار در سنین متفاوت و در زبان های متفاوت است. برای مثال ملینا فقط 11 سال داشت و به مدت یکسال به این روش زبان ژاپنی تمرین کرد. صحبت کردن ملینا در زبان ژاپنی بسیار بهتر از تمام مدرسین ژاپنی بود که می شناختم و به کودکان ژاپنی بسیار نزدیک بود. آموزش زبان انگلیسی به روش زبان مادری برای همه بهترین انتخاب است ولی برای کودکان یک باید است اگر نمی خواهید در سیستم آموزشی رایج شکنجه ببینند.

آموزش مکالمه زبان انگلیسی به کودکان دبستانی، گام اول

بین گویش امریکن و بریتیش یکی را انتخاب کنید. یک سریال حداقل 20 قسمتی که همه کاراکتر ها به گویش دلخواه شما صحبت می کنند انتخاب کنید. به معیار های انتخاب سریال به دقت توجه کنید: درام خانوادگی با وجود نقش های متفاوت خانواده از کودک تا پدر بزرگ و مادربزرگ، نمایشگر زندگی امروز و نه تاریخی یا خیالی، نمایشگر زندگی و اتفاقات واقعی ملموس و قابل درک، بدون لهجه و تلفظ خاص از گویش دلخواه شما، نمایشگر عموم جامعه و نه یک قشر خاص، نشاندهنده سبک زندگی واقعی با تمام جزئیات، بدون هیچگونه سانسور و یا اصلاح، بدون هیچگونه زیرنویس و کپشن، دارای کیفیت تصویر و صدای مناسب، قابل دانلود و پخش روی سیستم های خانگی.

آموزش مکالمه زبان انگلیسی به کودکان دبستانی، گام آخر

هر روز در حانه حداقل یکساعت در زمانی که کودک شما بیدار است و در محوطه مشغول بازی است سریال را از تلویزیون با صدایی که کودک شما می تواند بشنود پخش کنید. سعی کنید هر عبارت یا جمله ای که می توانید را شبیه به شخصیت های اصلی تمرین کنید تا مثل خودشان تکرار کنید. همین تمرین را با قسمت های سریال به مدت 2 سال تکرار کنید. به هیچ عنوان کودکتان را مجبور به تمرین نکنید. مطمئن باشید بسیار بهتر و بیشتر از شما می آموزد و خودش همی مسیر را بعد از 2 سال به تنهایی ادامه می دهد. در صورت نیاز به مشاوره با شماره پشتیبانی سایت تماس بگیرید

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *